nieuws

Verzekeraars druk met verwerking hagelschades

Archief

Op de schadeafdeling van ZLM in Goes werden vorige week maandag alle zeilen bijgezet voor de verwerking van de schademeldingen die binnenstroomden naar aanleiding van het noodweer van de zaterdag ervoor.

 

"De teller staat nu op 1.100 motorrijtuigschades en 300 schades aan woonhuizen", meldde het afdelingshoofd Schade Edwin Goetheer ’s ochtends. "Het schadebedrag is nu opgelopen tot zo’n _ 2 mln. Het is de grootste hagelcalamiteit uit onze geschiedenis."

 

De telefonische bezetting van de alarmcentrale bij ZLM werd verdubbeld en mensen werd aangeraden om schades zo veel mogelijk te melden via internet. "We zijn allemaal om 7.00 uur begonnen en ook zondag was het heel druk met meldingen", aldus Goetheer, die een sterke concentratie ziet van schades in de regio Terneuzen. Daar vielen hagelstenen ter grootte van pingpongballen.

 

Ook Interpolis en Centraal Beheer Achmea meldden enkele duizenden schademeldingen te hebben gekregen naar aanleiding van het noodweer. Bij Interpolis kwamen tot maandagmiddag 15.00 uur ongeveer 1.300 meldingen binnen en bij Centraal Beheer circa 1.600, meldt een woordvoerster. De meeste schade ontstond aan voertuigen, in de vorm van deuken, beschadiging van het lakwerk en kapotte ramen. Van de 1.300 bij Interpolis gemelde schadegevallen ging het 850 keer om voertuigen. De overige meldingen betroffen storm- en waterschade aan woonhuizen en een aantal bedrijfsgebouwen en kapotte elektronica, zoals computers en televisies, door blikseminslag.

 

Reageer op dit artikel