nieuws

Vergoeding van ‘honderden miljoenen’ voor gedupeerden DSB

Archief

De curatoren van de failliete DSB Bank hebben een akkoord bereikt met bijna alle vertegenwoordigers van boze klanten over een compensatieregeling. Te hoge premies op koopsompolissen en te veel betaalde rente door overkreditering worden vergoed. De curatoren schatten dat de regeling de klagers ‘enkele honderden miljoenen euro’s’ gaat opleveren. Het bedrag kan oplopen tot meer dan euro 250 mln. De crediteuren van DSB, waarvan de Nederlandsche Bank namens de andere banken de belangrijkste is, gaan akkoord met het voorstel.

Vergoeding van ‘honderden miljoenen’ voor gedupeerden DSB

De claims van klanten die menen dat ze in het verleden een verkeerde of te dure verzekering of lening aangesmeerd hebben gekregen door DSB, vormen het grootste struikelblok bij de afwikkeling van het in 2009 uitgesproken faillissement van de bank uit Wognum.
Of dit hoofdstuk nu kan worden afgesloten is echter lang niet zeker, want de grootste criticus van DSB, Pieter Lakeman met zijn Stichting Hypotheekleed, heeft het akkoord niet getekend. Hij zegt uit het overleg te zijn gestapt omdat hij met name de tegemoetkoming voor mensen met een woekerpolis onvoldoende vindt.
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
 
Zie ook:
 
Akkoord over compensatie DSB
(Trouw, pag. 11)
 
Curator DSB stelt norm aan koopsom
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
DSB: Half miljard voor slachtoffers Scheringa
(Algemeen Dagblad, pag. 19)
 
Regeling DSB-benadeelden
(Parool, pag. 3)
 
Compensatie voor DSB-klanten
(Volkskrant, pag. 21)
 

Blijdschap over ruime vergoeding DSB-klant

(De Telegraaf, pag. 25; De Gelderlander, pag. 15)

Reageer op dit artikel