nieuws

Stamgast

Archief

Sinds deze maand is Najet Yacoubi marketingmanager Corporate Clients bij Delta Lloyd. Zij was de laatste jaren als projectmanager verantwoordelijk voor strategische projecten op het gebied van marketing & sales.

 

Wat is je achtergrond?

Ik ben 33 jaar. Geboren en getogen in Amsterdam. Mijn vader ging in de jaren 60 zijn geluk zoeken in Europa en vond dat in Nederland, waarna mijn moeder en oudere kinderen overkwamen uit Marokko. Ik ben de jongste uit een gezin van acht kinderen. Mijn vader heeft dus de eerste zet in onze toekomst gezet. Ik heb in Amsterdam gestudeerd en daar tot vier jaar geleden gewoond. Inmiddels ben ik getrouwd en wonen we in Amstelveen.  

 

Voor welk beroep was je voorbestemd?

Ik heb vaak gehoord: jij had advocaat moeten worden. Zo gepassioneerd ga en ging ik discussies aan om het gelijk te halen. Als kind heb ik hier ook wel over gefantaseerd. Mijn beste vakken op school waren de economische en rekenkundige vakken, de juridische vakken stonden op nummer twee.

 

Hyves, LinkedIn, Twitter?

LinkedIn, Twitter en Facebook. Waarbij LinkedIn mijn zakelijke visitekaartenbak is en Facebook mijn privédomein. Het is vooral leuk om de mensen te volgen die je niet wekelijks ziet. Twitter heb ik eerlijk gezegd, omdat iedereen het heeft. Niet echt actief dus.

 

Favoriete vervoermiddel?

De fiets blijft favoriet, de scooter is voor de efficiency.

 

Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?

Een gedeelte uit een opera gezongen door een vader, moeder en dochter in een talentenshow. Prachtig, terwijl ik niet echt van de klassieke opera ben.

 

Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?

Hardlopen en zeilen met mooi weer. Dat laatste is eigenlijk de hobby  van mijn man maar ik geniet mee. Mijn echte hobby is lesgeven in aerobics en steps, maar dat is helaas niet meer te combineren met het werk.

 

Wat doe je op zaterdagmiddag?

Bij mooi weer (en in het seizoen) zijn we te vinden op ons zeiljacht. En anders ga ik een kopje koffie met mijn moeder doen, of met haar winkelen.

 

En op zondag?

Als we niet naar de boot gaan, gaan we op bezoek bij opa en oma of doen we dingen waar je normaal de tijd niet voor neemt.

 

Weleens actief in sportschool?

Jazeker, voornamelijk groepslessen spinning, steps of zumba. Het liefst doe ik steps, zo moeilijk mogelijk.

 

Beste popsong aller tijden?

Bij mij rouleert dat. Nu is dat Turning Tables van Adele. Is geloof ik nog geen hit, maar die vind ik het mooist.

 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Voor niets! Slapen vind ik heerlijk en bovendien ben ik niet te genieten als ik een slechte, korte nacht heb gehad.

 

Wat is de volgende vakantiebestemming?

Cuba in november. We gaan een rondreis doen waarbij alleen de eerste nacht gepland is, de rest doen we al reizend. 

 

Welk land kies je bij gedwongen emigratie?

Voor de hand liggend zou dat Marokko zijn, gezien mijn achtergrond, de taal vloeiend kunnen spreken en schrijven, maar dat zou een tweede voorkeur zijn. Eerste voorkeur is Portugal, voor ons beiden is dit het land waar we ons thuis voelen.

 

Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit? 

Iedereen neemt verkeerde beslissingen, daar ben je mens voor en daar ontwikkel je je door. Ik heb er vele gemaakt; het feit dat ik lang over deze vraag moet nadenken, betekent dat ze allemaal even erg of juist niet erg zijn geweest.

 

Waar heb je een uitgesproken hekel aan?

Ellebogenwerk. Mensen die zich koste wat het kost omhoogwerken.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

Al het complexe in de uitingen… Soms maken we het zelf moeilijker dan het eigenlijk is.

 

Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk?

Ik zet me graag in via de Delta Lloyd Groep Foundation die initiatieven ondersteunt die bijdragen aan financiële zelfredzaamheid en bewustzijn.

Reageer op dit artikel