nieuws

Slechtweerscenario moet ook in pensioenoverzicht

Archief

Het pensioenakkoord, waar vakcentrale FNV vandaag over stemt, stelt koopkracht voorop. In plaats van een nominaal bedrag in euro’s, is het de bedoeling om duidelijk te maken wat de Nederlander straks voor zijn pensioen kan kopen. Maar het akkoord kent nog aardig wat open eindjes. Zo is het toezicht nog niet uitgewerkt, en dat zou al wat bezwaren kunnen wegnemen.

Slechtweerscenario moet ook in pensioenoverzicht

Het kabinet heeft voorgesteld om het huidige kader waarbinnen pensioenfondsen moeten opereren aan te scherpen. Daardoor zouden de fondsen minder beleggingsrisico mogen nemen. Sociale partners hebben in hun pensioenakkoord juist een kader afgesproken waar pensioenfondsen meer ruimte krijgen om met beleggen te zorgen dat de pensioenen kunnen blijven meestijgen met de inflatie.
„Criticasters zijn bang dat fondsen deze vrijheid in het beleggingsbeleid zullen misbruiken. Daarom is het van belang dat het toezichtskader daar paal en perk aan stelt”, zegt hoogleraar economie Lans Bovenberg (Universiteit van Tilburg). Samen met actuarieel adviseur Dick Boeijen van pensioenuitvoerder PGGM heeft hij een opzet gemaakt van hoe dat eruit zou kunnen zien.

(De Telegraaf, pag. 15)

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Cruciale dag voor pensioenen

(De Telegraaf, pag. 3; Het Financieele Dagblad, pag. 3)

  

 

Zaterdag in de media:

 

Banken in overleg over meer ruimte bij hypotheek

(Trouw, pag. 14)

 

ASR wil bedrijfstrots herstellen met compensatie woekerpolis

(Het Financieele Dagblad, pag. 16 en 17)

 

Omstreden nepklant moet foute praktijken blootleggen

(Het Financieele Dagblad, pag. 39)

 

Ohra heeft weer geld nodig

(Het Financieele Dagblad, pag. 41)

 

Pensioenakkoord wankelt

(Volkskrant, pag. 7)

 

'Flexibele hypotheek

(Het Parool, pag. 18)

 

Dirk Scheringa is terug

(Het Parool, pag. 19)

Reageer op dit artikel