nieuws

Risico op autoschade is het grootst op zaterdagmiddag

Archief

Uit cijfers van Zelf.nl blijkt dat op zaterdagmiddag tussen twee en drie uur het grootste risico op autoschade bestaat.

 

Dat is opmerkelijk, volgens de Reaal-dochter, want maandagen en vrijdagen liggen meer voor de hand. Immers, dan zijn hoge filedruk, overvolle wegen en bestuurders die met hun hoofd bij het weekend zitten het credo.

 

Het gevaar zou vooral schuilen in de kleine ruimtes. Overvolle parkeerplaatsen bij de supermarkt op zaterdagmiddag bijvoorbeeld. "Door drukte en een verminderde oplettendheid is een botsinkje snel gebeurd. Manoeuvreren in een parkeerplaats ter grootte van een postzegel is voor veel mensen een brug te ver."

 

Uit de cijfers van de claims die Zelf.nl krijgt op de autoverzekering blijkt verder dat stilstaande voertuigen het eerste slachtoffer zijn als het om autoschade gaat. De tweede plaats wordt ingenomen door de bijzondere manoeuvres. Parkeren, achteruitrijden of vanuit stilstand een helling oprijden blijkt toch voor veel mensen nog een lastige opgave.

 

Reageer op dit artikel