nieuws

Rechter: ‘Starglass moet Univé tonnen terugbetalen’

Archief

Glasschadebedrijf Starglass uit Emmen moet aan Univé ruim _ 378.000 terugbetalen voor ten onrechte gedeclareerde reparaties, zo heeft de rechter in Assen bepaald. Het betreft de kosten van in 2009 en 2010 uitgevoerde autoruitreparaties die niet onder de dekking van de autoverzekering vielen.

 

Volgens de polisvoorwaarden van Univé is de reparatie van oppervlakkige beschadigingen (zogeheten ‘pitfill’) niet verzekerd. Starglass, dat vaak op parkeerplaatsen actief was, diende in de genoemde periode 7.000 claims in voor een totaalbedrag van _ 506.000. Omdat Univé een aantal klachten van verzekerden ontving, werd een onderzoek ingesteld, waaruit bleek dat 73% van de reparaties ‘pitfill’ betrof. Volgens Starglass was dat echter niet aan te tonen; de rechter besloot daarom een praktijkproef te houden, waarbij Starglass diverse soorten ruitschade zou repareren. Daaruit concludeert de rechter nu dat het verschil tussen oppervlakkige schade en ruitbreuk na reparatie goed zichtbaar is. "Dit alles leidt ertoe dat Starglass reeds bij het ontvangen van de betalingen gehouden was tot terugbetaling van hetgeen haar onverschuldigd werd betaald door Univé."

 

Deelvonnis

 

Volgens advocaat Chris Nome van Starglass betreft het hier een deelvonnis en is de procedure nog niet ten einde. "De uitspraak is gecompliceerd. De vordering is alleen voor Starglass toegewezen, één van de in totaal drie gedaagden en een onderneming die de facto al tijden geen werkzaamheden meer verricht." De rechter heeft de zaak verder naar de parkeerrol van 4 april 2012 verwezen. Zowel Univé als Starglass c.s. kunnen zich nu beraden over verder procederen of een mogelijk hoger beroep.

 

Reageer op dit artikel