nieuws

Poliscontract ziet toekomst in scherp geprijsd hypotheekadvies

Archief

De Ruiter Adviseurs (Almere) start per 1 september met Poliscontract, een concept waarbij volledig provisieloos wordt gewerkt. Volgens het kantoor zijn consumenten met een provisieloos verzekeringspakket over het algemeen zo’n 20% goedkoper.

 

Voor het aanvragen en sluiten van hypotheken rekent Poliscontract een eenmalige vergoeding, die onder de _ 800 blijft. Eigenaar Cor de Ruiter heeft de afgelopen maanden proefgedraaid met het nieuwe concept. "Vorig jaar zijn we stilletjes begonnen met het werken op basis van abonnementen. Het heeft vooral veel tijd gekost om de juiste prijs te bepalen."

 

Voor een hypotheekaanvraag rekent Poliscontract een vergoeding van _ 290. Wordt de hypotheek definitief gesloten, dan komt daar _ 400 bij. "Een aanvraag loopt tegenwoordig twee of drie maanden en in die periode betaalt de klant dan een abonnementsprijs van _ 23 per maand", zegt De Ruiter. "Maar is de hypotheek gesloten, dan kan hij ook zeggen dat hij geen gebruik meer wil maken van onze diensten. Het abonnement is per maand opzegbaar." Voor schadeverzekeringen rekent Poliscontract _ 23,50 (particulieren) of _ 26,50 (zakelijk) per maand.

 

De Ruiter wil, om verwarring te voorkomen, de huidige verzekeringsportefeuille met doorlopende provisie verkopen. De portefeuille bestaat uit Axent-uitvaartpolissen en schade- en levenpolissen van Aegon.

 

Prijs volgens consument

De prijs die Poliscontract gaat rekenen voor een hypotheekadvies ligt dicht bij het bedrag dat consumenten willen betalen. Volgens een recent onderzoek van Intomart GfK willen starters _ 837 neertellen; doorstromers hebben _ 672 over voor een hypotheekadvies en oversluiters gemiddeld niet meer dan _ 472. Dat bracht de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs tot de conclusie dat de markt niet klaar is voor advies op fee-basis.

 

Reageer op dit artikel