nieuws

Pensioenpremie bij verzekeraars hoger

Archief

Werkgevers die hun collectieve pensioencontracten hebben ondergebracht bij verzekeraars, krijgen een jaarlijkse lastenverzwaring van € 850 miljoen voor hun kiezen, aldus de Telegraaf. Dat hebben pensioendeskundigen berekend. Door de aanhoudende lage rente zijn verzekeraars in navolging van pensioenfondsen genoodzaakt maatregelen te nemen voor nieuw af te sluiten contracten.

Pensioenpremie bij verzekeraars hoger

Zo heeft de eerste verzekeraar inmiddels aangekondigd de rekenrente in garantieregelingen te verlagen. Het gaat om Zwitserleven, dat eind dit jaar voor nieuwe pensioencontracten de rekenrente voor collectieve pensioenproducten verlaagt van 3 naar 2,5%. „We nemen hiermee onze verantwoordelijkheid om pensioenen straks ook echt te kunnen uitkeren”, reageert de Zwitserlevenwoordvoerder.
De verwachting van het Nederlands Pensioenbureau is dat meer verzekeraars dit voorbeeld volgen. Eerder hebben pensioenverzekeraars al een opslag op de premie ingevoerd. Hierbij betalen werkgevers 1 tot 2% garantietoeslag.
(Telegraaf, pag. 27)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Rente voor hypotheek daalt, prijs huis ook
(Gelderlander, pag. 12)
 
Prijs woning door crisis reëel met ruim 13% omlaag
(Het Financieele Dagblad, pag. 4)
 
ANWB stopt reisverkoop in winkels
(Telegraaf, pag. 3)
 
ING dumpt Spaans en Italiaans bezit
(Volkskrant, pag. 22)
 
Kaalslag in pensioenadvies
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
Verzekeraar Lloyd's haalt geld weg uit landen met kredietprobleem
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
ING jaagt op Duitse klanten
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel