nieuws

Nassau overweegt juridische stappen tegen ex-werknemers

Archief

De directie van Nassau Verzekeringen zegt in een open brief aan het met haar samenwerkende intermediair sterke aanwijzingen te hebben dat de onlangs naar Markel International vertrokken groep van ruim twintig medewerkers in diverse gevallen onjuist, niet-integer en onrechtmatig heeft gehandeld. Volgens directeur Onno Paymans wordt nu onderzocht welke juridische stappen mogelijk zijn.

 

"Wij achten ons verplicht richting het met Nassau samenwerkende intermediair, de huidige medewerkers en de nieuwe aandeelhouder om al het mogelijke te doen om dit recht te zetten en eventuele schade te beperken en wellicht te verhalen", aldus Paymans in de brief.

 

Markel maakte vorige maand bekend in september een vestiging in Rotterdam te openen, met werknemers afkomstig van Nassau, die volgens topman William Stovin zelf hadden aangeklopt bij de Britse verzekeraar.

 

Naar aanleiding van de berichtgeving hierover kreeg Nassau van enkele relaties de vraag of nog wel over voldoende man- en denkkracht werd beschikt om het serviceniveau te kunnen handhaven, meldt Paymans. "Wij kunnen u geruststellen. Wij betreuren weliswaar het vertrek van deze mensen, maar gelukkig hebben wij in de afgelopen jaren onze teams zorgvuldig opgebouwd; zowel in leeftijd, kennis als ervaring. Dus wat ons betreft is het ‘business as usual’!"

 

Nassau is bezig de opengevallen plekken in te vullen met nieuwe mensen. "Ook grijpen ambitieuze, goed opgeleide medewerkers de kans aan om hun carrière een nieuwe impuls te geven", aldus Paymans.

 

Druk bezig

 

Elbert-Jan Offereins, de voormalig Nassau-directeur die nu de scepter zwaait bij Markel, wil geen commentaar geven op de aantijgingen van Paymans aangaande de handelwijze van de voormalige Nassau-medewerkers. "De desbetreffende brief heb ik ook niet gekregen", aldus Offereins, die nu met zijn mensen druk bezig zegt te zijn met de voorbereidingen voor de start van Markel in Rotterdam, die voor september is gepland.

 

Reageer op dit artikel