nieuws

Miljoenenfraude met verzekeringen

Archief

De beleggingsfraude door Quality Investments (QI) is voor De Telegraaf en De Volkskrant aanleiding om in de krantenkoppen te spreken over fraude met (levens)verzekeringen. De Telegraaf meldt dat vermogende particulieren uit Nederland, België en Spanje de afgelopen jaren in totaal voor ruim € 200 mln investeerden in het fonds.

Miljoenenfraude met verzekeringen

QI hield de beleggers zeer aantrekkelijke rendementen voor, door te beweren dat het tweedehands levensverzekeringen opkocht van Amerikaanse bejaarden. Zodra de Amerikanen kwamen te overlijden, zou het verzekeringsgeld naar de beleggers toe stromen. In werkelijkheid werden de beleggers volgens justitie betaald met geld van andere klanten, wat ook wel Ponzifraude wordt genoemd, aldus De Telegraaf.
Justitie arresteerde drie Nederlandse directeuren en de advocaat van het omstreden beleggingsfonds Quality Investments in een omvangrijk internationaal onderzoek naar een miljoenenfraude met Amerikaanse levensverzekeringen.

(De Telegraaf, pag. 3; Volkskrant, pag. 2)

 

 

Andere media over dit onderwerp:

 

Quality-aandeel bleek slechts piramidespel

(Trouw, pag. 5) 

 

Arrestaties wegens beleggingsfraude

(Het Financieele Dagblad, pag. 17; De Pers, pag. 2; Algemeen Dagblad, pag. 9)

 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

Autodiefstal kost jaarlijks 600 mln

(De Telegraaf, pag. 11)

 

Strijd verwacht over repareren pensioenen

(De Gelderlander, pag. 13)

 

Premieverschillen ondergraven solidariteit

(De Gelderlander, pag. 17)

 

De stand in hypotheekland

(De Pers, pag. 17)

Reageer op dit artikel