nieuws

Jonkman Advies start coöperatie voor tussenpersonen én klanten

Archief

Assurantievrouw Elly Jonkman, directeur van de JA-Groep (Jonkman Advies) in Lelystad, is gestart met een coöperatie voor tussenpersonen onder de naam ‘Tussenpersoon 3.0’.

 

Het bijzondere is dat ook klanten van het intermediair lid kunnen worden van deze coöperatie en mede het beleid mogen bepalen.

 

"Iedere particulier of verzekerde kan hier een certificaat vanaf _ 100 kopen", zegt Jonkman.

 

Daarnaast kent Tussenpersoon 3.0 franchisenemers die een inleg van _ 20.000 gaan betalen. "Vóór maart 2014 willen wij vijf franchisevestigingen opzetten die elk een jaarlijkse groei van vijftig zakelijke klanten net minimaal 5 fte kunnen realiseren", aldus Elly Jonkman.

 

Tot nu toe is er één franchisenemer Floris Buikema van JB-advies uit Dronten die 1 september is gestart. De centrale organisatie in Lelystad verzorgt op dit moment de backoffice. Volgens Jonkman is er op dit moment veel belangstelling voor dit initiatief. "Wij hebben al diverse aanmeldingen binnen zeventig à tachtig mensen hebben ons ondernemingsplan gedownload."

 

Klant kan lid worden

Jonkman, die in het verleden onder meer actief was voor de vereniging De Andere Tusenpersoon, zegt al zeven jaar te werken aan dit concept. "Wij streven naar een uiterste vorm van transparantie. Daarom mag iedereen lid worden, zowel ondernemers als hun klanten. De coöperatie krijgt dan ook een ledenraad waarin al deze groepen zijn vertegenwoordigd."

 

De leden krijgen 5% van de winst uitgekeerd, naar gelang hun aandeel. Verder gaat eveneens 5% van de winst naar een goed doel dat de leden zelf bepalen.

 

Nederland."

Reageer op dit artikel