nieuws

Huis betalen met goedkope Duitse lening

Archief

Een goedkope Duitse hypotheek is niet alleen meer voorbehouden aan Nederlanders in de grensstreek. De regionale Duitse Volksbank Emmerich-Rees opent per 1 oktober de aanval op de Nederlandse hypotheekmarkt, met een zeer lage hypotheekrente, zo schrijft De Telegraaf. De krant berichtte in april dit jaar al over Duitse hypotheekambities, in navolging van De Volkskrant.

Huis betalen met goedkope Duitse lening

De Stadtssparkasse Emmerich-Rees deed dit voorjaar al eens van zich spreken bij de start van Smartfee, een franchiseketen die toen niet van de grond kwam. Blijkens het Telegraaf-artikel doet Smartfee een nieuwe poging. "De Volksbank opent geen eigen filiaal in Nederland, maar heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse financieel adviesbedrijf Smartfee.nl in Utrecht", meldt De Telegraaf.
De krant stelt dat het Duitse initiatief kan leiden tot flink wat beroering op de Nederlandse hypotheekmarkt. "De Duitse bank gaat de concurrentie aan met rentetarieven die minimaal 0,45% lager liggen dan die Nederlandse banken momenteel voor een standaardhypotheek vragen."
Het artikel op de voorpagina krijgt een vervolg op in De Financiële Telegraaf onder de kop 'Volksbank steekt Duitse teen in hypotheekmarkt'
(De Telegraaf, pag. 1 en 17)
 
Prijsvechter haalt Duitse hypotheek naar Nederland
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Zorgverzekeraar vervult belangrijke rol in zorgstelsel

(Het Financieele Dagblad, pag. 6)
 
De adviseur legt het doel van de adviesrelatie anders uit dan de klant
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
AFM: Uitvaartverzekering vaak misleidend
(Trouw, pag. 5) 
 
Overig verzekeringsnieuws zaterdag in de media:
 
Zorgen DNB over pensioen
(De Telegraaf, pag. 25)
 
Hypotheekrente daalt verder
(De Telegraaf, pag. 213)
 
Financiële zelfkennis zorgt voor gemoedsrust
(Het Financieele Dagblad, pag. 43)
 
Nieuw spaarregime uitgeklede variant op bestaande regelingen
(Het Financieele Dagblad, pag. 39)

Reageer op dit artikel