nieuws

Financiele Makelaar groeit naar 600 kantoren door toeloop Afab-adviseurs

Archief

De vestiging van De Financiële Makelaar in Assen heeft baat gehad bij het verdwijnen van serviceprovider Afab

"Mede hierdoor hebben wij in één jaar tijd in de Noordelijke provincies tweehonderd nieuwe kantoren als klant kunnen begroeten", zegt directeur Harrie-Jan van Nunen van de inmiddels tien jaar bestaande serviceprovider. Met de toetreding van oud Nia-eigenaar Henk Hulsebos tot de directie in 2009 besloot De Financiële Makelaar te gaan voor verdere expansie. "Bij onze vestiging in Den Bosch was het op dat moment lastig om aan ervaren personeel te komen, terwijl Afab medewerkers inmiddels al contact hadden gezocht met hun oude werkgever Hulsebos", zegt Van Nunen. "Wij hebben ons niet speciaal gefocust op de situatie die speelde bij Afab, maar wij kenden uiteraard de geruchten dat het niet goed ging bij dat bedrijf. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een locatie in Assen en hebben de kantoorinrichting gekocht uit de boedel van Afab", aldus Van Nunen. 2.200 hypotheken In totaal bedient De Financiële Makelaar nu zeshonderd kantoren. "Het lijkt een slechte tijd om te investeren in uitbreiding, maar wij zien de omzet van de nieuwe kantoren langzaam op gang komen", zegt Van Nunen. "Wij streven er naar om dit jaar 2.200 hypotheken te sluiten", zegt hij. Bij de twee vestigingen werken in totaal zestien mensen. "Kenmerkend voor onze aanpak is dat wij geen productie-eisen stellen en geen offertekosten of annuleringskosten in rekening brengen. Ook is er geen sprake van een terugboekrisico of inducementregeling. Binnen ons model brengen wij de klant _ 195 in rekening. Overigens alleen als er sprake is van een succesvolle transactie "Omdat de meeste aanbieders ons een verwerkingsvergoeding betalen, brengen wij onze kantoren geen kosten in rekening. Als dat niet het geval is, rekenen wij _ 250 per dossier." Kredietdesk Vanuit Assen is de serviceprovider ook gestart met de DFM kredietdesk. Met één aanvraag krijgt de adviseur alle oplossingen van alle aanbieders aangeboden. "Dit blijkt een schot in de roos", zegt Van Nunen. "Veel kantoren hebben inmiddels besloten hun bestaande portefeuille door ons te laten beheren." De contracten en de provisies worden ondergebracht bij een Stichting Derdengelden, vertelt Van Nunen. "Die stichting wordt maandelijks gecontroleerd door een notaris. De gegevens staan gewoon op onze website." De Financiële Makelaar heeft veel personeelsleden van Afab overgenomen. Opmerkingen: Auteur:DS Datum:01 – 09 – 2011 Bestandsnaam:DS_financielemakelaar.doc Rubriek:Nieuws Trefwoord:financielemakelaar, afab

Reageer op dit artikel