nieuws

Ergo treedt toe tot Verbond

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft er een nieuw lid bij: levensverzekeraar Ergo. Het Nederlandse onderdeel van Ergo (rechtsopvolger van Hamburg-Mannheimer) is gevestigd in Hoevelaken.

 

"Wij streven naar een volwaardige plaats binnen de levensverzekeringsmarkt en daar hoort het lidmaatschap van het Verbond van Verzekeraars bij", motiveert Ergo-directeur Theo Oskam zijn toetreding tot het Verbond. "Dit betekent ook dat wij ons verplichten om alle op levensverzekeringen geldende overeengekomen algemeen bindende besluiten van het Verbond na te leven."

 

In Nederland concentreert Ergo zich op drie aandachtsgebieden, aldus Oskam: "Naast overlijdensrisicoverzekeringen zijn dat levensverzekeringen voor moeilijk verzekerbare risico’s en kapitaalopbouwproducten via maatschappelijk verantwoorde investeringen."

 

Ergo sloot zich eerder al aan bij klachteninstituut Kifid "en uiteraard zullen wij komend jaar ook meedoen met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren."

 

De Ergo Insurance Group maakt deel uit van Münchener Rück, bedient circa 40 miljoen klanten en noteerde in 2010 een totaal premie-inkomen van _ 20,1 mld. Ergo is -na Allianz- de op een na grootste levensverzekeraar van Duitsland.

 

Reageer op dit artikel