nieuws

Eerder met deeltijdpensioen

Archief

Jonge zestigers kunnen vanaf vandaag gemakkelijker aanspraak maken op hun aanvullende pensioenuitkering. Staatssecretaris Weekers (Financiën) maakt dit vandaag bekend, zo weet de Telegraaf op pagina 3 te melden. Hij springt hiermee in de bres voor zestigplussers die best tot hun 65e willen doorwerken, maar tegelijkertijd ook hun pensioen willen aanspreken, aldus de wakkere krant.

Eerder met deeltijdpensioen

De regeling geldt alleen voor de pensioenpot die de zestigers jarenlang hebben gespaard via hun werkgever, door elke maand premie te betalen. En niet voor de aow, die zij vanaf hun 65e van de overheid krijgen. Als een zestiger zijn pensioen vervroegt, gaat de Belastingdienst vanaf vandaag niet meer eisen dat er ook minder wordt gewerkt. Voor Nederlanders jonger dan zestig jaar geldt deze toets volgens De Telegraaf nog wel.
Tot nu toe was de combinatie pensioen vangen en toch doorwerken maar beperkt mogelijk, omdat de Belastingdienst een belangrijke barrière opwierp. Een jonge zestiger die bijvoorbeeld twee dagen minder in de week wilde gaan werken, mocht in ruil hiervoor maximaal twee dagen pensioen opnemen, waarbij de aanvullende pensioenuitkering hoogstens zeventig procent van het laatst verdiende loon mocht zijn.
(De Telegraaf, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Banken onvermurwbaar met hypotheeknormen
(De Telegraaf, pag. 21)
 
Geld claimen bij vertraagde vlucht wordt moeilijker
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Tegenstanders pensioendeal moeten zelf meer bewegen
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
Pensioenoverleg bij ING belooft zware klus te worden
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)

Reageer op dit artikel