nieuws

Commissie brandt vingers niet aan regres brandzaak

Archief

Advies strandt op

 

niet-aangesloten

 

verzekeraars

 

De Geschillencommissie Schadeverzekeraars van het Verbond van Verzekeraars heeft onlangs besloten om geen bindend advies te geven in een geschil met betrekking tot de Bedrijfsregeling Brandregres.

 

Het betrof een brand op 8 oktober 2009 op een bedrijventerrein in Barneveld, waarbij vijf loodsen in rook opgingen. De totale schade wordt geschat op _ 4,77 mln, terwijl de verzekerde som op de aansprakelijkheidspolis slechts _ 2,5 mln bedraagt.

 

De brand is ontstaan tijdens het lossen van een partij houtkrullen. Dit brandbare materiaal is vermoedelijk in aanraking gekomen met een hete werklamp van de oplegger waardoor het vlam vatte. Het vuur greep in korte tijd om zich heen.

 

Geen lid

Het transportbedrijf dat de houtkrullen heeft gelost, is aansprakelijk voor de schade en verzekerd voor _ 2,5 mln. Daarnaast zijn bij het geschil vier andere verzekeraars betrokken, waarvan er twee geen lid zijn van het Verbond en dus ook geen deelnemer aan de Bedrijfsregeling Brandregres. Alleen al op grond hiervan acht de commissie zich niet bevoegd om een bindende uitspraak te doen in deze zaak. Bovendien is niet duidelijk of de twee verzekeraars die wel zijn aangesloten verhaalsrecht hebben, aldus de commissie.

 

Reageer op dit artikel