nieuws

Carglass overtreedt geen mededingingsregels

Archief

Autoruitschadebedrijf Carglass handelt niet in strijd met de mededingingswetten, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA).

 

Het onderzoek werd in 2008 ingesteld naar aanleiding van klachten over het kortingsysteem dat Carglass hanteert voor verzekeraars en leasemaatschappijen. Daarmee zou het bedrijf misbruik hebben gemaakt van een economische machtspositie.

 

Volgens de NMa is er echter voldoende concurrentie op de Nederlandse markt voor de reparatie van schade aan autoruiten. "Er zijn echter wel hoge toetredingsdrempels voor nieuwkomers", licht de woordvoerder desgevraagd toe. "Dat heeft te maken met de hoge kosten die moeten worden gemaakt om een landelijke dekking te krijgen. Daarom zie je ook dat er de afgelopen jaren slechts sprake is van een marginale toetreding van 7% op de markt voor autoruitschadeherstel."

 

Verzekerings- en leasemaatschappijen die hun klanten naar Carglass sturen kunnen volgens de NMA zelf kiezen met welke schadehersteller ze zaken doen. De afspraken die Carglass maakt met maatschappijen zijn in overeenstemming met het mededingingsrecht.

 

De NMa oordeelde in 2000 en in 2009 ook al dat Carglass de mededingsregels niet overtreedt. Bezwaren tegen die uitspraken werden ongegrond verklaard.

 

Reageer op dit artikel