nieuws

‘Beloning door verzekeraars kan nog steeds’

Archief

Wie: De Heer en Partners
Waar: Haarlem
Sinds: 16 september 1961
Medewerkers: 14,7 fte
Relaties: 9.840
Omzet: € 2,23 mln

Het was in 1961 dat Hans de Heer vanuit zijn ouderlijk huis in de binnenstad van Haarlem een assurantiekantoor begon en per rijwiel de klanten bezocht. Eigenaren van De Heer en Partners, dat onlangs zijn 50-jarige jubileum vierde, zijn nu Aad de Heer (de jongere broer van Hans) en Bas Engelenberg. In 2011 is het bedrijf volgens De Heer en Engelenberg uitgegroeid tot een onderneming die in een woelige markt opereert “maar precies weet wat de klanten willen wat zich uitbetaalt in een grote klantentrouw”. “De kracht van De Heer & Partners zit ‘m vooral in onze maatwerkoplossingen, het serviceniveau en de goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers.”

 
Met welke verzekeraars doen jullie zaken? 

Wij doen zaken met alle bekende schade- en levensverzekeraars in Nederland. Daarnaast hebben wij volmachten van ASR, Allianz, DAS, Europeesche en Nationale-Nederlanden.

 

Van welke brancheorganisaties zijn jullie lid?

Adfiz, NVGA, SEH en NVM.

 

Wat zijn de adviesterreinen?

Verzekeringen voor zowel de particulier als de zakelijke klant, pensioenen/lijfrente, hypotheken, makelaardij en bankzaken.

 

Voornaamste marktgebied?

Haarlem en de omliggende gemeenten. Vanwege de aankoop van een zakelijke portefeuille (2006) zijn we inmiddels landelijk werkzaam. De afgelopen jaren maken we een sterke groei door op het gebied van mantelcontracten voor franchiseketens. Zo hebben wij twee derde van alle Bruna-winkeliers als klant. Ook rekenen wij een aantal andere bekende ketens tot onze klantenkring.

 

Zijn er plannen om de dienst-verlening uit te breiden?

Onlangs hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met de makelaardij. Verder zijn we op dit moment bezig om een stevige basis te leggen voor het beheren en adviseren van en voor collectieve pensioencontracten.

Waar hebben jullie de beste groeimogelijkheden?

De beste groeimogelijkheden liggen op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen. Daarnaast denken wij sterk te kunnen groeien in het beheer van pensioencontracten.

 

Grootste ergernis in de branche?

Het valt niet altijd mee om bij verzekeraars iemand te vinden die wil helpen met het oplossen van een probleem.

 

Toekomstplannen?

Wij zijn bezig met plannen om in  de toekomst de werkzaamheden op een nog efficiëntere wijze uit te gaan voeren. Samenwerking of zelfs fusie met een andere partij van gelijke omvang is hierbij zeker niet uitgesloten.

 

Beloning door de verzekeraar of door de klant?

Het intermediair kan in onze optiek nog steeds worden beloond door de verzekeraar. Bij adviesgevoelige producten is beloning door de klant bij ons overigens inmiddels gewoon geworden.

 

Al bezig met een abonnementensysteem, fee of uren factureren?

Ons recept is: abonnementen op kleine schaal, vaste fee bij hypotheken, expiraties en risicoverzekeringen, pensioenadvies (zoals voor de dga) op basis van een urendeclaratie.

 

Meest opvallende nieuws?

Dat wij al een halve eeuw bestaan en dat wij dat hebben bereikt door al die tijd pal naast onze klant te gaan staan. Die plek zullen wij de komende vijftig jaar niet verlaten.

Reageer op dit artikel