nieuws

AFM-boete voor Beverwijks kantoor

Archief

De AFM heeft DVHHB in Beverwijk een boete van _ 6.000 opgelegd wegens het onvoldoende inwinnen van informatie over doelstellingen en risicobereidheid van de cliënten in vier van de zes door de toezichthouder onderzochte klantdossiers.

 

Het ging hier om het sluiten van een hypotheek en de bijbehorende betalingsbeschermers. Verder heeft DVHHB zich in vijf dossiers onvoldoende op de hoogte gesteld van de financiële positie, kennis en ervaring van de cliënt. Zo blijft onduidelijk waarom in een van de onderzochte dossiers een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) werd gesloten, zo schrijft de AFM in het boetebesluit, omdat uit het dossier bleek dat de verzekerde al beschikte over een KEW.

 

Volgens DVHHB was men wel degelijk op de hoogte van de financiële positie van de cliënten, en van de kennis en ervaring op het terrein van levens- en overlijdensrisicoverzekeringen. De AFM vond echter dat dit niet of onvoldoende bleek uit de dossiers. Verder vond de toezichthouder dat veel keuzes die DVHHB voor de cliënten had gemaakt, niet duidelijk werden beargumenteerd.

 

De onderzochte klantdossiers komen allen uit de periode 27 april tot en met 6 juli 2009, toen DVHHB nog actief was onder de naam Huis & Hypotheek. Sinds 5 juli 2010 beschikt het bedrijf overigens niet meer over een vergunning van de AFM, meldt de toezichthouder.

 

Reageer op dit artikel