nieuws

Stamgast

Archief

Wat is je achtergrond?

Ik ben 58 jaar, geboren en de meeste jaren getogen in Nijkerk, waar ik met veel plezier woon. Ik ben al 32 jaar getrouwd en heb twee studerende kinderen; een dochter van 25 en een zoon van 23 die niet meer thuis wonen. Blij wanneer zij in het weekend het huis weer vullen.
 
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
Met een hond. Wij hebben twee Golden Retrievers die ook deelnemen aan de jacht. De trouw van een hond is grenzeloos.
 
Voor welk beroep was je voorbestemd?
Piloot. Ik had de gehele selectieprocedure met succes afgerond toen de overheid, als eigenaar van de Rijksluchtvaartschool, besloot dat er gedurende enkele jaren geen studenten meer werden aangenomen vanwege de slechte economische situatie in de luchtvaart. Toen ben ik maar elektrotechniek en informatica gaan studeren.
 
Wat is je favoriete vervoermiddel?
Zonder twijfel de fiets, want ik ben een fervent fietser.
 
Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?
Toen ik laatst in Azië was en de erbarmelijke toestanden in de kampongs zag. Mensen hebben vrijwel niets en toch stralen ze geluk uit. Daar kunnen wij veel van leren.
 
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Eigenlijk heb ik te veel hobby's: sport (hardlopen, wielrennen, zwemmen, schaatsen), muziek en theater en lezen.
 
Wat doe je op zaterdagmiddag?
Naar de triathlonvereniging. Eerst een uur zwemmen en daarna anderhalf uur hardlopen of fietsen. En na afloop met z'n allen in het clubhuis taart eten.
 
En op zondag?
Dat is heel wisselend. Zondag is echt een relaxdag. Af en toe naar de kerk, een pittige wandeling met de honden, onderuit gezakt met een goed boek of kijken en luisteren naar een muziek-dvd met de volumeknop richting maximaal.
 
Wat vind je de beste popsong aller tijden?
Violet Hill van Coldplay.
 
Wat is de volgende vakantiebestemming?
Daar kijk ik nu al naar uit! In maart/april 2012 zes weken fietsen in Zuid-China door de provincie Yunnan, dwars door de befaamde tijgerkloof op een hoogte van 3800 meter.
 
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Dat is lastig kiezen. Mijn vrouw wil naar Noorwegen en ik wil naar Italië. We zijn beiden gek van Azië, dus misschien wordt het dat wel.
 
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Ik heb op hoog niveau vele jaren waterpolo gespeeld, maar de Elfstedentocht die ik reed in 1986 was voor mij ook een hele opgave. Helemaal kapot was ik tijdens de Transalp, een 8-daagse mountainbikewedstrijd die start in Zuid-Duitsland en vervolgens over de Oostenrijkse Alpen en de Dolomieten naar het Gardameer gaat.
 
Waar heb je een uitgesproken hekel aan?
Mensen die om de hete brij heen draaien en manipulatief gedrag. Zeg wat je vindt, wees authentiek, daar wordt iedereen wijzer en beter van.
 
Wat in de branche had je liever willen missen?
De onvolwassen reacties van branchegenoten op bijvoorbeeld de hele beloningsdiscussie of de reacties op berichten op AM Web. Oordelend en vaak onfatsoenlijk op de man gespeeld. Dat doet de branche geen goed.
 
Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk?
Ik doe vrijwilligerswerk bij de triathlonvereniging, ben lid van de raad van toezicht van een scholengemeenschap, functioneer sinds kort als buitengewoon trouwambtenaar en zet mij in voor projecten van Edukans, een ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs.
 
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Fietsen door Iran.

Reageer op dit artikel