nieuws

Commissie WFT wil klant laten tekenen tegen provisieverbod

Archief

De Commisie WFD/WFT heeft een formulier online gezet waarop de adviseur zijn klant kan laten tekenen tegen het provisieverbod. Commissievoorzitter Edwin Herdink: “Als je naar de Kamerverslagen over de provisieregeling kijkt en naar de reactie van Adfiz die, geloof ik, wel tevreden was met de mening van de Kamerleden, dan lijkt het erop of iedereen zich al bij het provisieverbod heeft neergelegd.”

Commissie WFT wil klant laten tekenen tegen provisieverbod

Maar volgens Herdink (foto, tweede van rechts) is het een rampzalige beslissing voor de adviesbranche en nadelig voor klanten. "Daarom hebben wij een formulier gemaakt waarop adviseurs hun klanten kunnen laten tekenen tegen het provisieverbod. Per slot van rekening duurt het nog tot 1 januari 2013 voor de provisie voor complexe financiële producten verboden wordt. Handtekeningen van de klant leggen veel meer gewicht in de schaal bij politici. Als iedere adviseur een aantal van zijn klanten laat tekenen en wij in de loop van deze jaar naar 100.000 handtekeningen groeien, dan is dat signaal door Den Haag moeilijk te negeren."
De petitie luidt: 'Wij eisen van de politiek dat onafhankelijk advies voor iedereen bereikbaar blijft. Wij verzoeken de regering om af te zien voor de voorgenomen wetswijziging. Als consument willen wij de vrije wilsbeschikking behouden om, afhankelijk van de individuele situatie, het product en de persoonlijke voorkeur, een eigen keuze te kunnen maken voor een beloningsmodel dat het beste aansluit bij onze individuele situatie.'
Alle klanten van 18 jaar en ouder kunnen tekenen, aldus Herdink

Reageer op dit artikel