nieuws

Winnik directeur Hollandsche Disconto Voorschotbank

Archief

Stanley Winnik is benoemd tot algemeen directeur van de Hollandsche Disconto Voorschotbank (HDV). Hij volgt Frits van Gorp op, die tijdelijk bestuurder was van HDV. Van Gorp vormt samen met André van Dijk en Henk Duthler het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Afab Holding, die in opdracht van een bankconsortium de zeggenschap heeft over alle Afab-activiteiten.

Winnik directeur Hollandsche Disconto Voorschotbank

De aandelen zijn nog altijd in handen van Maasbert Schouten en Henk van Doorn. De banken, die bijna € 194 mln hebben geleend aan Afab, hebben echter op een orgaan boven de directie en raad van commissarissen aangedrongen, zijnde de stichting administratiekantoor. De leensom van de banken is verdeeld over ABN Amro (€ 56,7 mln), Rabobank Amsterdam (€ 40,7 mln), NIBC en ING (beiden € 38,9 mln) en Friesland Bank € 18,6 mln.
Afab-onderdeel HDV had eind 2008 voor € 282 mln aan consumptief krediet uitstaan. De geldverstrekker is verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Hardwareweg in Amersfoort, nu op nummer 1. De nieuwe directeur Winnik was hiervoor directielid bij Direktbank.

Reageer op dit artikel