nieuws

‘Volgens NMA geen sprake van overtredingen bij autoruitherstel’

Archief

Aitoglaz wil dit jaar nog vier vestigingen   "Volgens de NMA is er geen aanleiding om te veronderstellen dat er sprake is van een overtreding van de mededingingswet op de markt van de autoruitschadeherstelbranche." Dat antwoordt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie op Kamervragen van Sharon Gesthuizen (SP), naar aanleiding van een uitzending van […]

Aitoglaz wil dit jaar nog vier vestigingen
 
"Volgens de NMA is er geen aanleiding om te veronderstellen dat er sprake is van een overtreding van de mededingingswet op de markt van de autoruitschadeherstelbranche." Dat antwoordt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie op Kamervragen van Sharon Gesthuizen (SP), naar aanleiding van een uitzending van Tros Radar over autoruitschadesturing.
 
"Volgens de NMA blijft er een aanzienlijk deel van de markt open voor niet-aangesloten bedrijven om hun diensten aan te bieden. Dit houdt niet in dat elk autoruitschadeherstelbedrijf ook altijd zal blijven bestaan. Ik besef dat dit voor de direct betrokkenen een teleurstelling kan zijn, maar ook uittreding behoort tot de kenmerken van een functionerende markt", aldus Verhagen, die zich in de beantwoording van de vragen van Gesthuizen laat leiden door het NMA-onderzoek uit 2009, getiteld 'De rol van verzekeraars op de markt voor auto(ruit)schadehersteldiensten'.
 
Dat NMA-onderzoek is niet onomstreden en gebaseerd op een enquête onder schadeherstelbedrijven door de onderzoeksbureaus EIM en Stratus Marktonderzoek. Verschillende economen, onder wie Jeroen Hinloopen, Jules Theeuwes en Patrick van Cayseele, hebben in het verleden vraagtekens gezet bij de gebruikte onderzoeksmethodiek.
 
Autoglaz
 
Met de ondertekening van het eerste franchisecontract met Autoglaz Haarlemmermeer is The Alwaysbemobile Company, moeder van onder meer Profile Tyrecenter en het recent gelanceerde AH Autoschade Herstel, nu ook actief in merkonafhankelijk glasherstel en -vervanging.
 
Autoglaz zag eerder dit jaar het levenslicht en heeft de ambitie om nog dit jaar vier vestigingen te openen en wil in 2011 doorgroeien naar twintig vestigingen in heel Nederland. Volgens Bob Warmerdam, mede-eigenaar van de eerste Autoglaz-vestiging, worden facturatie en inkoopafspraken uitbesteed, zodat zijn medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn: glasservice. "Daarnaast biedt Autoglaz ons samenwerkingsmogelijkheden met lease- en verzekeringsmaatschappijen." Luc van Bussel, topman van The Alwaysbemobile Company, voegt daaraan toe: "Die maatschappijen kunnen contracten met ons afsluiten voor volledig auto-onderhoud."

Reageer op dit artikel