nieuws

Vijf jaar cel voor Delta Lloyd-fraudeur

Archief

De rechtbank in Den Haag heeft donderdag een 32-jarige Rijswijker veroordeeld tot vijf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Jeroen J. was tussen 2005 en 2008 technisch manager bij Delta Lloyd en heeft in die functie zijn werkgever voor ruim € 4,5 mln opgelicht. Hij schreef ruim zestig valse facturen uit voor werkzaamheden van aannemers aan panden van Delta Lloyd in onder meer Amsterdam, Den Haag en Rotterdam die nooit werden verricht.

Vijf jaar cel voor Delta Lloyd-fraudeur

Het Openbaar Ministerie had vorige maand tegen J. een celstraf geëist van veertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De rechtbank acht de zaak echter zo ernstig dat een zwaardere straf is opgelegd dan was geëist. De verdachte zou niet alleen gewetenloos hebben gehandeld en een administratieve schijnwerkelijkheid hebben gecreëerd, hij zou ook verschillende aannemers en zelfs eigen familieleden in het debacle hebben meegesleurd.
Eén van deze aannemers werd veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Vijf medeverdachten kregen werkstraffen.
In 2008 werden door Delta Lloyd in totaal 28 onderzoeken naar interne fraude gedaan, waarvan 25 in Nederland, twee in België en een in Duitsland.

Reageer op dit artikel