nieuws

Verzekeraars beducht voor IFRS

Archief

Verzekeraars wereldwijd zijn beducht voor de voorgestelde richtlijn voor financiële verslaggeving onder de International Financial Reporting Standards (IFRS). Volgens die nieuwe boekhoudregels moet een verzekeringsmaatschappij zo veel mogelijk gaan rapporteren als een ‘gewoon’ bedrijf.   Zo meldt de Telegraaf vandaag.

Verzekeraars beducht voor IFRS

Inmiddels zijn op het voorstel al 200 commentaren van verzekeraars binnengekomen bij het verantwoordelijk orgaan, de International Accounting Standards Board (IASB). Dat stelt deskundige Hans van der Veen van Ernst & Young vandaag tijdens het congres Eye on Insurance.
De IASB heeft al aangekondigd de komende maanden de honderden kanttekeningen te bekijken en eventueel op te nemen in de definitieve richtlijn. De verwachting is dat de definitieve boekhoudregel juni volgend jaar wordt gepresenteerd. In totaal is hierop dertien jaar gestudeerd. In 2005 kwam er een interimrichtlijn en deze wordt nu vervangen door een definitieve.
(De Telegraaf, pag. 31)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
DNB eist hogere premies
(De Gelderlander, pag. 1)
 
EU moet financieel wangedrag aanpakken
(De Gelderlander, pag. 13)
 
Belgische verzekeraar claimt 2 miljard euro van ABN Amro
(Volkskrant, pag. 28; NRC Handelsblad, pag. 15)
 

Vaker overstap zorgverzekering

(Metro, pag. 1 en 11)
 

Aanbieder van teakhoutbeleggingen Goodwood failliet verklaard

(NRC Handelsblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel