nieuws

‘Stop doorverwijzing naar malafide bureaus’

Archief

De letselschademarkt bundelt de krachten om de strijd aan te binden met malafide letselschadebureaus, die hun klanten veelal betrekken vanuit de medische sector.

 

"Bij ziekenhuizen, (huis)artsen en therapeuten zijn nog steeds folders te vinden van malafide partijen, die slachtoffers ernstig kunnen duperen", zegt Jan-Willem Koeleman, bestuurslid van de Stichting Keurmerk Letselschade. Op initiatief van die stichting is daarom binnen de medische sector opnieuw aandacht gevraagd voor de doorverwijzingen die daar plaatsvinden. "Partijen uit de medische sector dienen zich bewust te zijn van de rol die zij in dit traject spelen", zegt Koeleman.

 

Het verzoek is voortaan alleen nog door te verwijzen naar partijen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Die vraag is mede ondertekend door Slachtofferhulp Nederland, de Vereniging van Letselschade Advocaten, de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade, het Nederlands Instituut van Register Experts en de Vereniging Nationale Letselschade Experts.

 

Eerder dit jaar besteedde Tros Radar aandacht aan letselschadebureaus die hun klanten duperen, doordat zij hen zeer nadelige contracten laten ondertekenen. Veel gedupeerden hebben zich na de uitzending gewend tot Slachtofferhulp Nederland.

 

Reageer op dit artikel