nieuws

Stamgast

Archief

Edwin Herdink eigenaar van Herdink Assurantiën in Hilversum, is voorzitter van de Commissie WFD/WFT. Hij was de laatste tijd in het nieuws als initiatiefnemer van de protestdemonstratie in Den Haag. Herdink heeft een petitie aangeboden aan de Vaste Kamercommissie van Financiën.

 

Wat is je achtergrond?

 

Ik ben op 10 mei 1965 geboren in Hilversum. Hier heb ik ook mijn jeugd doorgebracht. Mijn ouders wonen er nog steeds. Zelf woon ik al weer vele jaren in het landelijke ‘s-Graveland, waar ik ook kantoor aan huis heb.

 

Voor welk beroep was je

 

voorbestemd?

 

Als kind had ik maar één doel: de wereldbeker Voetbal veroveren. Het is allemaal anders gelopen; ik ben op mijn 22e in het verzekeringsvak gerold.

 

Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?

 

Alle dieren zijn me even lief. Ik voel me dan ook niet met een bepaald dier meer verbonden. Persoonlijk sta ik het dichtst bij de vrije dieren, omdat het vrijheidsgevoel me in het bloed zit.

 

Favoriete vervoermiddel?

 

Mijn zoon van negen is gek van auto’s en vooral van de Italiaanse meesterontwerper Pininfarina. We hebben dit jaar samen een Peugeot 406 coupé gekocht, omdat hij door de Italiaanse meester ontworpen is. Het is iedere dag weer een feest om erin te rijden.

 

Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen?

 

Ik heb het soms bij buitengewone individuele sportprestaties en vooral wanneer de sportman of vrouw een bijzondere voorgeschiedenis heeft. De laatste keer bij het Olympisch zwemgoud op de 10 km van Maarten van der Weijden.

 

Wat is je laatst bijgewoonde

 

massaevenement?

 

Dat is nog maar net achter de rug. De Verzekeringsbranchedag: 100 jaar intermediaire distributie. En als dat niet massaal genoeg is, dan mijn deelname aan de Zevenheuvelenloop met meer dan 15.000 deelnemers.

 

Wat is je leukste of meest

 

bijzondere hobby?

 

Mijn leukste hobby is schaatsen op natuurijs. De afgelopen twee winters ben ik hier enorm mee verwend; ik hoop dit deze winter weer te mogen beleven.

 

Wat doe je op zaterdagmiddag?

 

Zaterdag is gezinsdag en gaan we vaak het land in op zoek naar nieuwe bijzondere stadjes. Dan zijn we echt op ontdekkingsreis in eigen land.

 

En op zondag?

 

Zondagmorgen ga ik altijd hardlopen met mijn vrouw en onze zoon Milan crost dan met zijn fiets achter ons aan.

 

Weleens actief in de sportschool?

 

Wel actief met sport: hardlopen, fietsen, schaatsen en tennis. Maar nooit in de sportschool. Ik combineer sporten altijd met de vrije ruimte en de natuur.

 

Welk land kies je bij gedwongen emigratie?

 

Frankrijk. Het heeft zoveel gezichten voor een relatief klein land en is ook nog goed bereikbaar voor familie en vrienden.

 

Mooiste sportmoment ooit?

 

Dat is toch nog steeds de finale van het WK voetbal 1974 waarbij Oranje al in de eerste minuten op voorsprong kwam. Misschien omdat ik zo jong was, het zo hoopvol begon en zo troosteloos eindigde.

 

Beste sportprestatie ooit?

 

De marathon die ik met een goede vriend in 2003 heb gelopen in 3 uur

 

en 52 minuten.

 

Wat is je favoriete drank(je)?

 

Een goede rode wijn, een Cono Sur

 

Varietal Cabernet Sauvignon uit mijn favoriete wijnland Chili.

 

Waar heb je een uitgesproken hekel aan?

 

Aan arrogantie en personen die ondanks dat ze volkomen ongelijk hebben hieraan blijven vasthouden.

 

Wat in de branche had je liever willen missen?

 

De hele negatieve spiraal waarin de branche door eigen toedoen vanaf de millenniumwisseling in terecht is gekomen.

 

Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk?

 

Ik ben oprichter en voorzitter van de Commissie WFD/WFT, een samenwerkingsverband waarin we de belangen van het intermediair zonder enige vorm van inkomsten behartigen. Daar zit heel veel vrijwilligerswerk in.

 

Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?

 

Het is niet een kwestie van moeten maar van willen. Mijn vrouw heeft een Chinees-Indische vader en ooit willen wij deze landen persoonlijk nog ontdekken.

 

Reageer op dit artikel