nieuws

Noordhollandsche niet verbaasd over bezorgdheid DNB

Archief

Directeur Cas Verhage van de Noordhollandsche van 1816 is niet verbaasd over de brandbrief van DNB aan de Nederlandse autoverzekeraars: “De stuntpremies die wij met enige regelmaat in de markt tegenkomen, zijn onverantwoord. Vaak zie je dat deze stuntpremies na verloop van tijd van de markt verdwijnen en zal de klant geconfronteerd worden met excessieve premieverhogingen.”

Noordhollandsche niet verbaasd over bezorgdheid DNB

Volgens Verhage maken niet alleen sommige verzekeraars zich schuldig aan de verkoop van autoverzekeringen tegen stunttarieven, maar ook steeds vaker volmachten. "Vergelijk bijvoorbeeld het bericht over de decemberaanbiedingen van Voogd & Voogd: 20% korting bij London, Aegon en Avéro en via Delta Lloyd een TomTom cadeau. Of via Cinjee een aanbod aan een van onze voormalige verzekerden met een aanbod dat 20% onder onze premie ligt. Dat wil dus zeggen dat deze volmacht een verlies ter grootte van bijna deze korting inkoopt."

Voogd & Voogd-directeur Bas de Voogd benadrukt dat de genoemde kortingen in de decemberaanbiedingen niet door zijn bedrijf worden weggegeven: "Als een maatschappij de premie verlaagt, dan geven wij dat door aan de bemiddelaars die met ons samenwerken. Die kortingen komen dus bij de verzekeraars vandaan. Delta Lloyd geeft de keuze: of een eenmalige korting tot ruim 30%, of een TomTom. Dan kiezen wij liever voor het laatste." Volgens De Voogd is het logisch dat verzekeraars ook in de volmachttekening hun premies onder de loep nemen. "Dat doen ze trouwens al zolang wij volmachten hebben en door de scherpe onderlinge concurrentie zijn de premies al jaren erg laag. Wij zeggen hier wel eens tegen elkaar dat je tegenwoordig je auto allrisk kunt verzekeren voor een premie die je vroeger moest neertellen voor een WA-verzekering. De cijfers laten overigens voor 2010 tot op heden voor de meeste verzekeraars die wij vertegenwoordigen wel een beter technisch resultaat zien dan 2009."

Reageer op dit artikel