nieuws

No-claimbeschermer is eindig bij Bovemij

Archief

Bovemij stopt op termijn met de no-claimbeschermer als optie bij een autoverzekering. De Bovag-verzekeraar schaft de bescherming tegen het verlies van een no-claimkorting af op het moment dat nieuwe producten van de tekentafel komen. “We zijn de no-claimbeschermer aan het uitfaseren.”

No-claimbeschermer is eindig bij Bovemij

"Bij verlenging van de contractstermijn respecteren wij de afgegeven beschermingsregeling", zegt Bovemij. "Bij nieuwe productintroducties, naar verwachting in 2011, geven wij een no-claimbeschermer niet langer af." De aanbieders ASR, Unigarant en Turien schaften de no-claimbeschermer eerder al wegens de verslechterde resultaten helemaal af.

Bovemij zegt zich niet aangesproken te voelen door DNB, die onlangs alarm sloeg over de resultaten van autoverzekeraars, met name in de WA-tekening. "Wij voeren ons eigen premie- en schadebeleid met een gezond rendement", stelt Bovemij. Het technische resultaat 'WA-auto' was in 2008 voor het laatst negatief, stelt de verzekeraar. "In 2009 was dit resultaat positief."

Reageer op dit artikel