nieuws

Nieuwe hypotheekregels oneerlijk

Archief

De nieuwe hypotheekregelgeving die er per 1 januari 2011 voor zorgt dat mensen met een modaal inkomen minder makkelijk een huis kunnen kopen, wordt door bijna drie van de vijf deelnemers als onrechtvaardig beschouwd. Dit meldt De Telegraaf naar aanleiding van het dagelijkse onderzoek in Stelling van de Dag. 

Nieuwe hypotheekregels oneerlijk

Van de ruim 5500 deelnemers vindt 80% dat deze inkomensgroep daardoor sterk wordt benadeeld. Temeer daar deze consumenten ook moeilijk in aanmerking komen voor een huurwoning en, al met al, tussen wal en schip vallen.
De nieuwe hypotheekregels richten hun pijlen op de mensen die rond de 33.000 euro verdienen. Tot voor kort kwamen zij in aanmerking voor een hypotheek tot ongeveer 180.000 euro. Dat bedrag is nu omlaag gebracht tot 105.000 euro. Voor zo’n bedrag is niets behoorlijks te koop.
(De Telegraaf, pag. 6)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

Geen extra steun voor starters op huizenmarkt

(Trouw, pag. 15)

 

Nederlandse instellingen leenden fors van Fed in VS

(Het Financieele Dagblad, pag. 5)

Reageer op dit artikel