nieuws

Meeverhuizen van hypotheek kan niet

Archief

Het is vrijwel onmogelijk een bestaande hypotheek mee te verhuizen naar een nieuwe woning, tot voor kort nog heel normaal. Hypotheekexperts stellen dat klanten onder het mom van bescherming juist worden geschoffeerd. “Dit is de zoveelste rem op de woningmarkt”, zo staat op de voorpagina van de zaterdageditie van De Telegraaf.

Meeverhuizen van hypotheek kan niet

"De verscherpte hypotheekregels hebben niet alleen als gevolg dat starters en Jan Modaal geen huis meer kunnen kopen, maar dat ook trouwe klanten worden teruggefloten door de banken. Zelfs als er geen beperkende omstandigheden zijn, zoals een lager inkomen, blijken financiers opeens zeer terughoudend. Bij tussenpersonen stromen de klachten binnen. Er is bij de banken alleen nog maar interesse voor 'passende klanten'."
Op pagina 7 vervolgt het verhaal, waarin wordt gesteld dat de banken zelf als oorzaak de strengere AFM-regels noemen. "Zelfs bij een verhuisregeling moet de hypotheek opnieuw worden afgesloten", aldus de woordvoerder van ABN Amro. "Wij moeten ons houden aan de inkomenstoets van de toezichthouders." De SNS bank en Rabo lijken iets coulanter. "Een enkele uitzondering blijft mogelijk, maar de regels van de AFM blijven de basis."
(De Telegraaf, pag. 1 en 7)
 
Overig verzekeringsnieuws zaterdag in de media:

Stichtingen willen deel van DSB-koek veiligstellen
(De Telegraaf, pag. 27; Het Parool, pag. 20; De Volkskrant, pag. 4; Het Financieele Dagblad, pag. 16)

Beleggingsclub Ophen stort zich op de pensioenmarkt
(De Telegraaf, pag. 31; Het Financieele Dagblad, pag. 12)

Nieuwe deal Icesave-schuld
(Het Parool, pag. 20; Het Financieele Dagblad, pag. 7)

Inzet verzekeringen en lijfrentes luistert nauw
(Het Financieele Dagblad, pag. 41)

'Onafhankelijkheid van Independer is betrekkelijk'
(Trouw, pag. 8)

Premies verzekeren auto te laag, zegt DNB
(NRC Handelsblad, pag. 19) 

 

Reageer op dit artikel