nieuws

Lakeman en Oude Middendorp bestrijden claim DNB op DSB

Archief

Stichting Hypotheekleed en de nieuwe Stichting Centrale Bankclaim (beide onder leiding van voorzitter Pieter Lakeman en bestuurslid Bert Oude Middendorp) gaan de vordering van € 3,5 mld die De Nederlandsche Bank heeft ingediend bij het failliete bankconcern DSB, bestrijden tot een bedrag van € 1,3 mld. Dat is vrijdag bekendgemaakt voor het begin van de verificatievergadering van schuldeisers van DSB Bank.

Lakeman en Oude Middendorp bestrijden claim DNB op DSB

Stichting Hypotheekleed treedt op namens (ex-)klanten van DSB, terwijl Stichting Centrale Bankclaim opkomt voor de belangen van (achtergestelde) spaarders. De stichtingen benadrukken dat er geen sprake is van tegengestelde belangen tussen klanten en spaarders van DSB Bank, omdat Stichting Centrale Bankclaim voorlopig alleen zal optreden tegen DNB.
Volgens Lakeman en Oude Middendorp heeft DSB grote schade geleden vanwege een aantal omstreden beslissingen van DNB. "Het betreft het benoemen en handhaven van Dirk Scheringa en Hans van Goor in de directie van DSB Bank, die daardoor in staat waren een immoreel en economisch slecht verdienmodel aan DSB op te leggen. DNB zou verder hebben gedoogd dat het omstreden verdienmodel door Scheringa en Van Goor jarenlang aan DSB werd opgedrongen."
In januari legde Lakeman al een claim neer van € 2,8 mld bij de curatoren van DSB.

Reageer op dit artikel