nieuws

Klaverblad: ‘Autopremies al jaren onverantwoord laag’

Archief

“De autotarieven zijn al jarenlang gemiddeld lager dan verantwoord is voor een gezond technisch resultaat”, aldus Klaverblad-directeur Peter Paul Barth. Hij verbaast zich over het feit dat De Nederlandsche Bank (DNB) nu pas aan de bel trekt over de zorgwekkende solvabiliteit van veel autoverzekeraars. Klaverblad is zelf bezig om de premie van alle Royaal-autopolissen en bloc te verhogen.

Klaverblad: ‘Autopremies al jaren onverantwoord laag’

"Het is al jaren bekend dat de concurrentie in autoverzekeringen zo hevig is, dat geen enkele maatschappij kan groeien door concurrerende premies te hanteren en tegelijkertijd een gezond resultaat kan behalen", aldus Barth, die het vreemd vindt dat DNB met een brief aan verzekeraars de aandacht heeft gevraagd voor dit onderwerp. "Als DNB de bedoeling heeft om een algemeen signaal aan de markt te geven, zou een persbericht ook volstaan."
Barth erkent dat ook bij Klaverblad het technisch resultaat voor motorrijtuigen WA in 2009 verre van positief was."Vanwege het slechte rendement van de portefeuille zijn wij in januari 2010 gestart met een en-blocactie voor motorrijtuigen, die wordt afgerond met de prolongatie van januari 2011." Die actie is erop gericht om de premies van alle vóór 2010 gesloten Royaal-autoverzekeringen op het tariefniveau van eind 2009 te krijgen. "De gemiddelde verhoging bedraagt ongeveer 7,5%", aldus Barth, die er nog aan toevoegt dat het tarief van de Klaverblad Royaal-autoverzekering niet meer voldoende concurrerend is om nog te kunnen groeien.

Reageer op dit artikel