nieuws

InShared gaat verzekerden gratis blaastest aanbieden

Archief

InShared bindt de strijd aan tegen het gebruik van alcohol in het verkeer door samen met het bedrijf Alco Safe dit jaar en volgend jaar in totaal 1.500 blaasapparaten te laten plaatsen in restaurants in Nederland. InShared-verzekerden mogen hier dan gratis gebruik van maken om te testen of ze te veel hebben gedronken om nog te kunnen rijden. Andere gasten betalen € 3 voor zo’n test.

InShared gaat verzekerden gratis blaastest aanbieden

Een kwart van de verkeersdoden in Nederland zou het gevolg zijn van alcohol. Uit onderzoek van Motivaction onder ruim 500 Nederlanders blijkt dat een kwart van de automobilisten die merkt te veel gedronken te hebben, vroeg of laat toch achter stuur stapt. "Met deze blaastest kunnen we mensen bewust maken van hun persoonlijke alcoholgrens, zodat ze nog beter in staat zijn hun verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van alcohol in het verkeer", motiveert InShared-directeur Felix Tenniglo de actie.
Op dit moment hebben 250 van de 12.000 restaurants in ons land een blaasapparaat van Alco Safe. De verzekeraar verwacht eind maart 500 restaurants voorzien te hebben, waarna dit aantal in de loop van 2011 uitgebreid wordt tot een totaal van zo'n 1.500 etablissementen in Nederland.

Reageer op dit artikel