nieuws

Independer vergelijkt nu ook bancaire lijfrente

Archief

Independer heeft bancaire lijfrenteuitkeringen toegevoegd aan de vergelijkingsmogelijkheden op de website. De producten worden afgezet tegen lijfrente-uitkeringen op basis van een verzekering. Dat zouden vooral gehuwden moeten doen, vindt Independer.

Independer vergelijkt nu ook bancaire lijfrente

"Banksparen is voor hen interessant, omdat na overlijden de resterende waarde aan de nabestaanden wordt uitgekeerd. Als de lijfrenteuitkering in een verzekering wordt ondergebracht, is dit alleen mogelijk als hiervoor een aanvullende (partner)verzekering wordt afgesloten. Omdat deze aanvulling niet gratis is, levert banksparen voor gehuwden vaak meer op dan een lijfrenteverzekering", zo luidt de redenatie.
Na een analyse bij 22 banken en verzekeraars stelt Independer dat uitkeringen "extreem grote verschillen" vertonen. In een voorbeeld van een 64-jarige man met € 150.000 lijfrentekapitaal biedt ABN Amro € 24.000 meer dan Allianz. "Veel mensen weten niet dat er een mogelijkheid bestaat om de lijfrente ergens anders af te sluiten dan bij de eigen bank of verzekeraar", aldus Elsemiek Meijs, manager van Independers business-unit 'Levensverzekeringen'.

Reageer op dit artikel