nieuws

Hypotheekadviseur Jos Koets krijgt AFM-controle

Archief

In de slotweek van 2010 zal hypotheekadviseur Jos Koets bezoek krijgen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij heeft zelf om die controle gevraagd. Dat is uniek, want de AFM controleert normaal alleen na signalen uit de markt dat regels niet afdoende worden nageleefd. “Veel collega’s zullen me wel voor gek verklaren, want het kan ertoe leiden dat de AFM mij een boete oplegt”, aldus Koets.

Hypotheekadviseur Jos Koets krijgt AFM-controle

Dat is het geval als klantdossiers niet op orde zijn en klanten verkeerde adviezen hebben gekregen. "Dit is volgens mij natuurlijk niet het geval, maar ik ben zeer benieuwd of de AFM dezelfde conclusie zal trekken", aldus Koets. "Zij hebben niet met de klant rond de tafel gezeten en moeten dus uit een dossier kunnen afleiden wat de wensen van de klant zijn. Heb ik die wensen goed kunnen verwoorden door middel van tekst en cijfers? Over dit laatste heb ik natuurlijk mijn twijfels, maar ik weet uit ervaring dat bijna iedere adviseur dit heeft."
Koets heeft zelf op de controle aangedrongen. "Ik doe dit niet alleen voor mijn eigen toko en klanten maar ook om de adviseurs in Nederland te kunnen berichten hoe de AFM dossiers beoordeelt", aldus Koets in een weblog. De erkend hypotheekadviseur en eigenaar van het kantoor Groenoord in Vlaardingen is vaste columnist op de website IEX.

Reageer op dit artikel