nieuws

Grootste Nederlandse teakfonds Goodwood failliet verklaard

Archief

Goodwood is dinsdag door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. De grootste Nederlandse teakaanbieder, die € 200 mln beheerde, kon niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen, zo schrijft Het Financieele Dagblad vandaag. Beleggers houden wel recht op de opbrengst van het gekapte teakhout; die valt buiten het faillissement, omdat zij is ondergebracht bij een aparte stichting, Tectona.

Grootste Nederlandse teakfonds Goodwood failliet verklaard

Goodwood-directeur Marius van Eibergen Santhagens zegt dat het failliet geen volstrekte verrassing is. "Goodwood is in 2006 gestopt met het verkopen van hout. Sindsdien kwam er geen geld meer binnen." Hij trad in 2008 aan en probeerde in samenspraak met een stille curator van DNB om de houtbeleggingen van de 14.000 klanten in een aandelenfonds te stoppen.
Het faillissement van Goodwood staat niet op zichzelf. De teaksector, die in Nederland vijftien jaar bestaat, kent haast geen succesverhalen. Naast fraudegevallen als Groen Invest en Eco Brasil ging vorig jaar Groenewoud failliet. Deze zomer kreeg Terra Vitalis, een grote aanbieder, een boete van de toezichthouder voor het onvoldoende inwinnen van informatie om klanten te adviseren.
 
(Financieele Dagblad, pag. 15; De Telegraaf, pag. 23)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Verzekeraars niet nu al achter apothekerstarieven
(Trouw, pag. 9)
 
Goliath verliest van David
(Volkskrant, pag. 23)

Reageer op dit artikel