nieuws

Goedkopere autoverzekeringen geven betere dekking dan de dure versies

Archief

Vuistregel: een dure auto is kwalitatief beter dan een goedkoop vehikel. Bij autoverzekeringen gaat die vlieger echter niet op: “Eerder het omgekeerde is het geval: grosso modo hebben goedkope autopolissen een betere dekking”, zegt Erik Hordijk, directeur van prijsvergelijker Verzekeringssite.nl in een bericht in De Gelderlander.

Goedkopere autoverzekeringen geven betere dekking dan de dure versies

(…) Grote verzekeraars laten hun bestaande polissen veelal ongemoeid. Ze introduceren nieuwe labels om prijsbewuste consumenten te trekken, net als bij zorgpolissen: Allsecur van Allianz, InShared van Achmea, Zelf.nl van Reaal, De Nationale Autoverzekering van Delta Lloyd en ASR Budgio en Ditzo van ASR. Vaak zijn het internetautoverzekeringen, die scherpe premies bieden en kwalitatief goed scoren. Hordijk: “Nieuwkomers moeten wel. Alleen zo kunnen ze consumenten overhalen om over te stappen.” Volgens hem hebben bijna 3,5 miljoen automobilisten al langer dan vijf jaar een autopolis bij dezelfde verzekeraar.(…)

(De Gelderlander, pag. 16)

 

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 
Autoverzekeraars te goedkoop
(Volkskrant, pag 24)
 
Zorgen toezichthouder DNB over te lage premies autoverzekeringen
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 

Autopolis duurder

(De Telegraaf, pag. 9)

 
Pak door bij financiële provisieregeling
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 

Compensatie voor DSB-product

(De Telegraaf, pag. 27)

Reageer op dit artikel