nieuws

Doorstart voor Drost

Archief

Letselschadebureau Drost en de daaraan gelieerde bedrijven Destinatum Medisch Advies en Drost Rechtspraktijk maken een doorstart. De ondernemingen van advocaat Yme Drost werden afgelopen week failliet verklaard, maar gaan nu verder als ideële stichting zonder winstoogmerk.

Doorstart voor Drost

Van de 29 medewerkers blijven er in ieder geval 14 in dienst; de activiteiten worden geconcentreerd in Hengelo; de vestigingen in Deventer en Lochem (medisch advies) gaan dicht. De rechter-commissaris moet overigens nog formeel toestemming geven voor de doorstart. Drost heeft 800 letselschadecliënten in de boeken. "Verzekeraars mogen dan een slag gewonnen hebben, maar de oorlog zeker niet", laat Drost strijdvaardig weten. Hij wijt het faillissement vooral aan het niet of te laat betalen van nota's door verzekeringsmaatschappijen. De vorderingen op verzekeraars zijn overgenomen door het Hengelose bedrijf Utomo Mulia, dat tevens
de nieuwe stichting van kapitaal heeft voorzien.

Reageer op dit artikel