nieuws

De Jager moet consument koesteren

Archief

Onder die titel schrijft Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker, vandaag een artikel in Het Financieele Dagblad. Volgens hem wil minister Jan Kees de Jager de financiële sector terecht snel op orde brengen, maar verliest hij daarbij het belang van de klant soms uit het oog. “Wat mij betreft is het prima dat De Jager de consument wil beschermen, maar wie beschermt de consument tegen De Jager?”, zo sluit het opiniestuk af.

De Jager moet consument koesteren

Het probleem is, aldus Millenaar in het FD, "dat het aangescherpte beleid onvoldoende waarborgen creëert voor de beschikbaarheid van onafhankelijk financieel advies voor de consument". De maatregelen van het ministerie werken niet uit in het belang van de consument, vindt De Hypotheker-voorman. "Zo wordt op het gebied van transparantie met twee maten gemeten; intermediairs zijn al enkele jaren geheel transparant in hun verdiensten, een wettelijke maatregel die niet voor banken geldt. Consumenten krijgen zo geen eerlijk vergelijkingsbeeld. Ook betekent de invoering van een provisieverbod dat banken en verzekeraars geen vergoeding voor uitbestede werkzaamheden meer betalen, waardoor de consument een hogere rekening krijgt. Het voordeel wordt nauwelijks vertaald in een lager hypotheektarief voor consumenten."
Millenaar uit verder kritiek op het idee om geldwinkels te openen, te bemannen door studenten en vrijwilligers. "Door de klant uit te leveren aan banken en aan bijklussende amateurs, stelt het kabinet juist zekerheid in de waagschaal."
(Het Financieele Dagblad, pag. 7)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Weer verhoging hypotheekrente
(De Telegraaf, pag. 27; De Gelderlander, pag. 13)
 
Eerste Kamer gaat akkoord met nieuw pensioenvehikel
(De Telegraaf, pag. 27)
 
Meer krediet voor grote lener
(Volkskrant, pag 29)
 
Stap tegen pensioenexport
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel