nieuws

CED doet certificering deur uit

Archief

CED verkoopt de certificeringactiviteiten die vallen onder de labels SCM, NCP en Certoplan. Kiwa Nederland wordt de nieuwe eigenaar.

 

Vanaf 1 januari 2011 zal vanuit een nieuwe vestiging in Gouda worden geopereerd onder de bestaande handelsnamen Kiwa, CertoPlan, NCP en SCM. De 26 betrokken CED-medewerkers gaan allemaal over naar Kiwa.

 

Voor CED past de stap in de aangescherpte strategische richting, waarin focus, professionalisering en internationale expansie sleutelwoorden zijn, aldus Mike van Emmerik, als lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van CED. "De certificeringactiviteiten lagen te ver af van wat wij als onze kernactiviteiten hebben gedefinieerd en komen beter tot hun recht in de gespecialiseerde omgeving waarin Kiwa opereert."

 

Eveneens in het kader van een scherpere marktpositionering heeft CED de merkenstructuur, logo en huisstijl vernieuwd. De organisatie telt vijf business units: Claims Services, BrandVaria, Automotive, Mens en Forensic. Daarnaast zullen EMN Expertise, HDS Groep, Meditel en Interiura onder eigen label blijven opereren, met de toevoeging ‘een CED-onderneming’.

 

Over het overnamebod van participatiemaatschappij Waterland op CED is nog altijd geen nieuws te melden: "het dossier loopt nog".

 

Reageer op dit artikel