nieuws

Aplaza breidt uit met digitale berichtenservice

Archief

Aplaza, het transactieplatform dat softwarepakketten van het intermediair koppelt aan extranetten van verzekeraars, heeft het dienstenpakket uitgebreid met de ‘Documenten en Berichtenservice’ (DBS). Daarmee kunnen alle documenten en berichten digitaal bij de aangesloten aanbieders worden opgehaald en automatisch bij de juiste polis in de administratie worden verwerkt.

Aplaza breidt uit met digitale berichtenservice

"Deze werkwijze bespaart zowel verzekeraars als intermediair tijd en geld en is een forse kwaliteitswinst in alle schakels in de keten", belooft Aplaza. Voogd & Voogd is de eerste partij die van de DBS gebruik maakt. De dienst is gebaseerd op de GIM Resultaten Service, ontwikkeld door standaardisatie-instituut Sivi en ook gebruikt door de op Meetingpoint aangesloten verzekeraars.
Op Aplaza, een initiatief van Adfiz, Unit 4 en Anva, zijn enkele honderden intermediairbedrijven aangesloten. Inmiddels is met Arag ook een samenwerkingsovereenkomst gesloten, waarmee het aantal deelnemende aanbieders is gegroeid tot tegen de twintig.

Reageer op dit artikel