nieuws

Alleen toegang tot NN met ‘visum’ en ‘paspoort’

Archief

De 250 nog resterende loondienstadviseurs van RVS moeten zich in 2011 gaan kwalificeren voor de buitendienst van Nationale-Nederlanden. Daarvoor moeten zij eerst een ‘visum’ halen en daarna een ‘paspoort’. Volgens NN moet dit worden gezien in het licht van een aanpassing van de verkooporganisatie van RVS, “zodat deze beter aansluit op de eisen met betrekking tot de kwaliteit van advies.”

Alleen toegang tot NN met ‘visum’ en ‘paspoort’

Een RVS-adviseur ontvangt het 'visum' op het moment dat hij voldoet aan kwaliteitseisen als diploma's, PE-punten en examens voor interne opleidingen. Het 'paspoort' volgt als de omzetdoelstelling wordt gehaald. Die is per individu verschillend, maar bijvoorbeeld € 80.000 aan verzekeringspremies op jaarbasis. Aan die omzet zijn nog kwalitatieve eisen gekoppeld op het vlak van royementen, klanttevredenheid en klachten.
De ooit zo omvangrijke loondienstorganisatie van RVS is in twee jaar tijd bijna volledig ontmanteld: in 2008 telde RVS nog zo'n 950 adviseurs. Naar verwachting zullen van de huidige circa 250 RVS-adviseurs niet meer dan 150 erin slagen zowel een 'visum' als een 'paspoort' te bemachtigen. NN zegt er evenwel naar te streven "alle huidige buitendienstmedewerkers van RVS te laten voldoen aan onze aangescherpte kwaliteitseisen"; NN zegt zich bovendien niet in de genoemde aantallen te herkennen.
Het verkrijgen van een 'visum' en 'paspoort' wordt voor de adviseur in de NN-buitendienst een jaarlijkse exercitie. "We werken bij RVS blijvend aan het herstel van vertrouwen", zo verklaart NN. "Dat vergt een voortdurende inspanning. Onze kwaliteitscriteria ten aanzien van hoogwaardig advies worden continu aangescherpt; hierbij is de klant het uitgangspunt."

Reageer op dit artikel