nieuws

Alarm over hoge hypotheken

Archief

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) slaat opnieuw alarm over de hoge hypotheekschulden van Nederlandse huishoudens. Ze bedreigen de stabiliteit van de financiële sector, schrijft het IMF in een rapport. De discussie over de verstoorde huizenmarkt wordt hiermee weer aangewakkerd. Dit staat vandaag in het Financieele Dagblad.

Alarm over hoge hypotheken

Volgens het IMF behoren Nederlandse hypotheken ten opzichte van de huizenprijzen tot de hoogste ter wereld. Die situatie 'wordt verergerd door door de hypotheekrenteaftrek', stelt het IMF. Handhaving van de huidige spelregels op de hypotheekmarkt is waarschijnlijk niet goed voor de economie, aldus het fonds.
Hoewel het IMF afschaffing van de hypotheekrenteaftrek voorstaat, spreekt het zich niet concreet uit over het besluit van het kabinet-Rutte om de aftrek in stand te houden. Wel bepleit het IMF expliciet een maximum aan de hoogte van een hypotheek ten opzichte van de waarde van een huis. De Nederlandsche Bank (DNB) constateerde onlangs dat die zogeheten 'loan-to-value'-ratio van Nederlandse hypotheken blijft oplopen.
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)
 
 

Veel zorgen over huizenmarkt, actie blijft uit

(Het Financieele Dagblad, pag. 3)

 

 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Dekkingsgraden nog altijd onder de maat
(De Telegraaf, pag. 29)
 

DSB-topman controleert nu banken

(De Pers, pag. 2)

  

Pensioenbeheerder MN Services zet schadeclaim tegen RBS door

(Het Financieele Dagblad, pag. 16)

 

Verkoop levensverzekeraar blijft dalen

(Het Financieele Dagblad, pag. 16)

  

Wellink kwaad op oud-voorzitter AFM

(NRC Handelsblad, pag. 17)

Reageer op dit artikel