nieuws

Vurige discussie over beloning intermediair

Archief

De lotgevallen van Cinjee Advies blijven de gemoederen bezighouden: in de afgelopen weken behoorden vier berichten over het intermediairbedrijf tot de vijf best gelezen artikelen op AM Web; over de afgelopen drie maanden is het zelfs al Cinjee wat de klok slaat in de top 5 en horen zeven berichten tot de tien meest bekeken items op de

 

AM-site.

 

In tegenstelling tot eerdere weken was het aantal reacties ditmaal relatief bescheiden. De berichten ‘SAA in vergevorderd gesprek met Cinjee’ en ‘Cinjee weert acuut liquiditeitsprobleem af’ kwamen tot zeventien reacties.

 

"Waarom wordt al deze ongein zo breed uitgemeten?", zo geeft reageerder ‘Pessimist’ blijk van een zekere ‘Cinjee-moeheid’. En Paul stelt: "Je zult je portefeuille maar verkocht hebben aan die club!", bij het bericht over de liquiditeit van het Sliedrechtse bedrijf dat nog

 

enkele jaren moet betalen voor over-genomen portefeuilles.

 

Het bericht ‘Verbod op provisie noodzakelijk’ over het proefschrift van Fred de Jong was goed voor liefst 51 reacties en leidde tot een uitgebreide discussie over het beloningsmodel van het intermediair. De topscore qua aantal reacties was echter voor de aankondiging dat de commissie WFD/WFT daadwerkelijk in Den Haag gaat demonstreren tegen het provisieverbod. Er werd 123 maal gereageerd en er werd uitgebreid en inhoudelijk gediscussieerd over de verdiensten van tussenpersonen.

 

Peiling

 

De peiling ging deze keer over de controversiële stelling van promovendus Jeroen Hinloopen dat autoschadesturing uiteindelijk kostenopdrijvend werkt. De meningen van de AM Web-bezoekers blijken verdeeld: 37,5% vindt dat schadesturing gemak biedt en schadelastbeperkend werkt, maar bijna 35% maakt de kanttekening dat de schadeherstelmarkt erdoor wordt verpest.

 

Ruim 22% is de mening toegedaan dat schadesturing zorgt voor hogere kosten en premies, terwijl een kleine minderheid van 5,5% denkt dat kanalisering van de schadeherstelstroom uiteindelijk leidt tot meer claims.

 

Reageer op dit artikel