nieuws

Voogd & Voogd nu grootste kanaal voor autoverzekering

Archief

Kortingen en gratis TomToms moeten zorgen voor eindsprint in productie 2010

 

Voogd & Voogd meldt dit jaar gemiddeld ruim 7.500 nieuwe autoverzekeringen per maand te sluiten.

 

"Circa 1.100 van onze aangesloten bemiddelaars zijn verantwoordelijk voor deze productie", aldus directeur Bas de Voogd. "Samen met Independer, overigens ook een aangesloten bemiddelaar, zijn we het grootste ‘productieplatform’ van de Nederlandse markt."

 

Independer maakte onlangs bekend in de maand augustus 7.000 autoverzekeringen te hebben gesloten na een geslaagde reclamecampagne. De gemiddelde maandproductie daarvoor was 4.000 autopolissen.

 

"Uit een steekproef eerder dit jaar bleek dat de provinciale bedrijven van intermediaire verzekeraars gemiddeld een paar honderd tot maximaal 1.000 verzekeringen per maand afsluiten", zegt De Voogd. "Enkele direct-writers, zoals Allsecur en Ditzo, zitten zeker boven de productie-aantallen van de intermediaire maatschappijen, maar zullen de aantallen van Independer en Voogd & Voogd (nog) niet halen", vermoedt De Voogd.

 

Constant

Circa 75% van de nieuwe autoverzekeringen komt bij Voogd & Voogd binnen via het extranet en Aplaza en is afkomstig van de kantoorhoudende bemiddelaars. De Voogd: "Slechts 25% komt rechtstreeks van de sites van de bij ons aangesloten bemiddelaars binnen. Deze percentages zijn al enkele jaren constant en onderschrijven dus de conclusies van het onderzoek van Blauw dat online handel wel substantieel is, maar niet spectaculair groeit."

 

In totaal administreerde Voogd & Voogd dit jaar tot nu toe ruim 320.000 gekentekende voertuigen; 20% meer dan in 2009.

 

In de laatste maanden van het jaar, waarin de autoverkopen traditioneel sterk teruglopen, wil het volmachtbedrijf de productie een extra stimulans geven met een aparte marketingactie. De premies voor een nieuwe autoverzekering van London, Aegon en Avéro zijn daarom tijdelijk verlaagd met kortingen tot 20% en bij het sluiten van een nieuwe autoverzekering van Delta Lloyd ontvangen klanten een TomTom. Beide acties lopen tot 1 januari.

 

van de Nederlandse markt."

Reageer op dit artikel