nieuws

Vijf aanhoudingen in zaak failliet Hypotheekpad

Archief

De Fiod heeft eerder deze week vijf aanhoudingen verricht in “een onderzoek naar een malafide financieel bemiddelingsbureau”. Het vijftal wordt verdacht van oplichting, witwassen, valsheid in geschrifte én faillissementsfraude. In de jaren 2005 tot en met 2009 werden particulieren voor enkele miljoenen getild.

Vijf aanhoudingen in zaak failliet Hypotheekpad

Het Rotterdamse kantoor Hypotheekpad ging september 2009 failliet, na een eerdere inval door de AFM. Het Fiod-onderzoek startte ook na aangiftes van de toezichthouders AFM en DNB.
Zonder vergunning werden tientallen mensen verleid hun hypotheek over te sluiten en werd voor bijna vijf miljoen euro ingelegd. Volgens het laatste curatorverslag is € 3,6 mln daarvan anders besteed dan beloofd. Het vermoeden is dat het geld is opgegaan een de bedrijfsvoering en privé-uitgaven.
Een 49-jarige verdachte uit Enschede is voor veertien dagen in bewaring gesteld. Bij zijn 47-jarige echtgenote in Purmerend is de woning doorzocht en is beslag gelegd op administratie, goederen en bankrekeningen "in de hoop nog gelden af te kunnen nemen ten gunste van de slachtoffers". De andere aanhoudingen betreffen de 61-jarige aandeelhouder uit Franeker, een 57-jarige man uit Almere en een 39-jarige vrouw uit Enschede.
April dit jaar had de curator van Hypotheekpad al voor € 4,2 mln aan vorderingen geregistreerd.

Reageer op dit artikel