nieuws

Verzekeringsbedrijf ING in twee delen naar beurs

Archief

ING gaat de verzekeringsactiviteiten in twee delen splitsen en wil deze afzonderlijk naar de beurs brengen. Eén beursgang betreft het verzekeringsbedrijf waarin de Europese activiteiten leidend zullen zijn; de ander betreft voornamelijk de Amerikaanse activiteiten. De afsplitsing van de onderdelen zal volgens bestuursvoorzitter Jan Hommen niet voor 2012 plaatsvinden.

Verzekeringsbedrijf ING in twee delen naar beurs

Het merk ING zal na de afscheiding gevoerd blijven worden door het achterblijvende bankbedrijf, zo is inmiddels besloten. De verzekeringsactiviteiten zullen dus zeker onder een andere naam worden voortgezet. De scheiding van het bank- en verzekeringsbedrijf is in volle gang: beide onderdelen moeten eind dit jaar volledig zelfstandig opereren. In dat kader zal WestlandUtrecht met ingang van 18 november operationeel en commercieel geheel op eigen benen staan.
In het derde kwartaal van dit jaar heeft het Nederlandse verzekeringsbedrijf van ING de omzet zien dalen tot € 1.100 (1.677) mln, terwijl het onderliggend resultaat is afgenomen tot € 171 (265) mln. De nieuwe productie is eveneens gedaald en bedroeg € 69 (130) mln. Volgens ING zijn (op Benelux-niveau) een vrijval van voorzieningen in 2009 en eenmalige kosten de belangrijkste oorzaken voor de mindere resultaten. Onder meer het schadebedrijf kreeg te maken met extra kosten als gevolg van de storm in juli en toenemende claims op inkomensverzekeringen. Bovendien kon het pensioenbedrijf de verkoopsuccessen van het derde kwartaal 2009 niet evenaren, al bleef de verkoop in de zakelijke markt op peil, zo stelt ING.

Reageer op dit artikel