nieuws

Van Gool: ‘Gekocht door Cinjee? Welnee!’

Archief

Zorgen over een liquiditeitstekort bij Cinjee Advies houden nog wel even aan. Het Sliedrechtse bedrijf zegt de problemen de komende maanden te verhelpen met een lening van SAA. In 2011 zouden de liquide middelen vervolgens in snel tempo moeten groeien. Die prognose is echter gebaseerd op drijfzand. Tekenend zijn ingecalculeerde provisie-inkomsten uit de assurantieportefeuille van Van Gool Groep. Het bedrijf in De Meern weet echter van geen overname.

Van Gool: ‘Gekocht door Cinjee? Welnee!’

Eind oktober heeft een accountant een liquiditeitsoverzicht van Cinjee Advies opgesteld, speciaal voor het akkoord tussen Cinjee en SAA. Dit overzicht vermeldt tot en met december 2011 voor € 1,4 mln aan inkomsten uit de portefeuille van Van Gool. "Dat is heel voorbarig", zegt Thomas van Gool, mede-eigenaar van het intermediairbedrijf in De Meern. "Wij hebben met Cinjee gesprekken gevoerd over uitbesteding van onze backofficeactiviteiten en op termijn wellicht verkoop. Maar er ligt geen overeenkomst voor het eerste, laat staan het tweede. Sterker, er is geen enkele intentie meer om ook maar iets uit te besteden aan Cinjee", zo zegt hij stellig. "En met SAA hebben we helemaal geen contact gehad."
De verwachting dat de liquiditeit van Cinjee eind 2011 is opgelopen tot € 4 mln is bovendien gestoeld op een sterke verkoopstijging én een schikking met ASR. Die vordert € 1,9 mln. Cinjee hoopt dat bedrag neerwaarts bij te stellen en gespreid te kunnen betalen. Zo'n akkoord met ASR is er echter nog niet.

Reageer op dit artikel