nieuws

Stamgast

Archief

Marjan van Kasteren (42) is de nieuwe directeur van de Vereniging FFP, de beroepsorganisatie van financieel planners. Zij houdt zich onder meer bezig met de belangenbehartiging en profilering van de vereniging bij belangenclubs en de overheid.   Wat is je achtergrond? Ik ben geboren op 22 mei 1968 in Sint Anthonis, Noord-Brabant. Ik ben sinds […]

Marjan van Kasteren (42) is de nieuwe directeur van de Vereniging FFP, de beroepsorganisatie van financieel planners. Zij houdt zich onder meer bezig met de belangenbehartiging en profilering van de vereniging bij belangenclubs en de overheid.
 
Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren op 22 mei 1968 in Sint Anthonis, Noord-Brabant. Ik ben sinds mijn studietijd uit die streek weg. Ik heb gestudeerd in onder andere Maastricht, liep stages en werkte ook in het buitenland en ben gemiddeld om de drie jaar verhuisd. Voel mij inmiddels meer 'wereldburger'.
 
Bespeel je een instrument?
Nee, wel muziekles gehad, maar heb het laten versloffen. Eigenlijk jammer.
 
Hyves, LinkedIn, Twitter?
LinkedIn voor professioneel gebruik, Twitter af en toe, Facebook voor privé.
 
Waarvan heb je de laatst keer kippenvel gekregen?
Ik kan kippenvel krijgen van indrukwekkende sportmomenten zoals een finish in een loopwedstrijd. Moet dan ook wel eens een traantje wegpinken…
 
Wat is je laatst bijgewoonde massaevenement?
Een concert van Michael Bublé in het Sportpaleis in Antwerpen.
 
Meest bijzondere hobby?
Ik ben een enthousiast sporter en doe sinds dit jaar aan triatlons: ultieme sport om grenzen te verleggen en jezelf (en anderen) te blijven verrassen.
 
Waar mogen ze je 's nachts voor wakker maken?
Frietjes met stoofvlees!
 
Wat doe je op zaterdagmiddag?
Euh, schoonmaken, boodschappen doen; is dat niet bij iedereen hetzelfde?
 
En op zondag?
De ideale zondag begint met hardlopen in het bos, daarna brunchen en dan op de bank met een spannend boek.
 
Weleens actief in sportschool?
Jazeker, bijna elke dag. Ik wil volgend jaar deelnemen aan de Two Oceans Marathon en daar ben ik goed voor aan het trainen. In de sportschool doe ik krachttraining ter ondersteuning daarvan. Daarnaast zwem en fiets ik veel.
 
Beste popsong aller tijden?
Er zijn voor mij wel honderd beste popsongs aller tijden! De Top 2000 op radio 2 tussen Kerst en Oud & Nieuw is elk jaar een feest om naar te luisteren.
 
Volgende vakantiebestemming?
Kaapstad in Zuid-Afrika.
 
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Australië en dan de hele dag zwemmen, surfen en genieten van de zon.
 
Mooiste sportmoment ooit?
Er zijn er zo veel; de overwinning van Kim Clijsters op de US open eerder dit jaar was wel indrukwekkend.
 
Beste sportprestatie ooit?
Na de marathon van Rotterdam in april wilde ik iets nieuws proberen. Ik wilde aan een triatlonwedstrijd deelnemen, maar kon niet (goed) zwemmen en had nog nooit op een racefiets gezeten. Na acht weken training finishte ik mijn eerste triatlon en was direct verkocht.
 
Wat was jouw slechtste beslissing/grootste blunder ooit?
Ik heb eens een opmerking gemaakt over iemand terwijl de telefoonlijn nog open stond… Tja, dan wil je wel héél diep door de grond zakken.
 
Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?
Niets, niets, niets…
 
Wat is je favoriete drank(je)?
's Morgens een dubbele koffie verkeerd, 's avonds graag champagne of een mojito.
 
Waar heb je een hekel aan?
Onoprechtheid en mensen die wel kunnen, maar niet willen.
 
Wat in de branche had je liever willen missen?
Mag ik het anders zeggen? Ik zou graag een bijdrage willen leveren aan het dynamischer maken van onze branche. De financiële sector heeft een saai imago en dat is volkomen onterecht!
 
Doe je iets op het terrein van vrijwilligerswerk?
Ja, ik coach jonge ondernemers bij het opzetten en runnen van hun bedrijf.
 
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Ik heb een 'bucket list' waar van alles op staat. Mijn droom is om aan een Iron-manwedstrijd (serie wedstrijden langeafstandstriatlon, red) mee te doen.

Reageer op dit artikel